Egészség webáruház

Miért pirítsuk meg a kenyeret...

szerző:  - kategória: Egészség - dátum: 2017 September 01. -

Forrás : Molnár Eszter

 

Miért pirítsuk meg a kenyeret? 

Az élesztővel készült kenyerekben a gombaspórák kemény burokban vannak megbújva és emiatt, még sajnos a magas hő hatására sem pusztulnak el. 
Sütés után már néhány óra múlva "felélednek", de a pirítással tudjuk az aktivitásukat visszaszorítani :) 
Ezért használunk pl. kenyérdarabot a kovászos uborka erjedésének gyorsítása érdekében is és ezért romlanak meg könnyeben a lisztet, tésztát tartalmazó ételek is...A másik ok, hogy a pirított kenyér könnyebben emészthető, mert a bélbe kerülve kevésbé ragad a bélfalra és a bélbolyhok közé. :) 
Ezért is ajánlott a pirítósok, kétszersültek fogyasztása bélhurut, bélgyulladás, de akár egy érzékenyebb gyomrú ember számára is Értelemszerűen az élesztő nélküli kenyerek is könnyebben emészthetőek, nem fekszik meg az érzékenyebbek gyomrát sem :) 
Pirított kenyeret leggyorsabban kenyérpirítóban készíthetünk, de akár sütőben, serpenyőben is megtehetjük ezt. 
És sokak szerint finomabb is egy langyos, ropogós kenyérszelet....attól hogy megpirítjuk, még szénhidrát!.... 
Tehát a kenyeret mindig mértékkel kell enni, főleg, ha súlycsökkentés a célunk. :( 
Persze mindenkinél más az a mennyiség, amitől már nem marad éhes, de azért ne telítse el... 
Ez azért is van, mert egyénenként változó gyorsaságú az anyagcserénk, a gyomorsavunk és az emésztőenzimjeink mennyisége és aránya is különböző, de számít a testtömegünk is, hogy fizikai munkát végzünk-e vagy sportolunk e stb..... 
Ezért is szükséges emésztőenzim kapszula ( Digest Complex) fogyasztása azoknak, akiknek kevesebb az emésztőenzimük és ezért lassúbb az anyagcseréjük 
Továbbá az sem mindegy, hogy milyen vércsoportú vagy, mert amíg egy A vércsoportú ( azaz a "földműves" genetikájú ) ember számára szükséges valamennyi szénhidrát fogyasztása, addig pl. a 0-ás ( a "vadász") számára a kenyér evés nem is javasolt.... 
És az is szempont, hogy esetleg nem vagy-e inzulinrezisztens, vagy cukorbeteg, mert akkor már egészen mások a szabályok, ott az orvosilag előírt szénhidrát bevitelt szigorúan tartani kell, akár regenorozol, akár nem!!!! 
De ezeken felül is jó, ha figyeljük a saját testünk visszajelzéseit, mert alig van két egyforma szervezet :) 
...És az is a tanácsom, hogy a kúra után is maradjon meg a jó szokásod, lehetőség szerint mindig pirítva edd a kenyeret....

Molnár Eszter fényképe.

Utoljára frissítve: 2017 September 01.
Amennyiben segítségre van szükséged, hívj: +36 20 400-5552.
Ha nem tudom felvenni, visszahívlak!

Copyright © 2014 AlgaLife - Minden jog fenntartva!

Pegaton Studio: honlapkészítés, webáruház készítés, webdesign, optimalizálás
<b>Notice</b>: Undefined variable: text_home in <b>/home/algamann/domains/algalife.hu/vqmod/vqcache/vq2-catalog_view_theme_insignia_template_common_footer.tpl</b> on line <b>111</b>