Egészség webáruház

Miért kell a Digest Complex?

szerző:  - kategória: Egészség - dátum: 2017 September 05. -

Forrás: Molnár Eszter

 

 

Íme az élelmiszerek helyes társítása!!!!!!!!!!! 

Rendszeres, kiegyensúlyozott, mértékletes, vitamindús, zöldségek és gyümölcsök, ásványi anyagok és nyomelemek, többször kevesebb, stb, stb. Ezeket biztos mindenki kívülről fújja, de egy valamiről nem esik olyan gyakran említés: a helyes kombinációról!
Hisz az is éppolyan fontos, hogy mit mivel eszünk, hogyan társítjuk a különböző összetételű élelmiszereket.

Mi történik tulajdonképpen a gyomorban?
Amikor a táplálék a gyomorba kerül, annak milyenségétől függően választódnak ki az emésztőenzimek és állítódik be ezek savassága – hogy a gyomortartalom teljesen meg tudjon emésztődni. 
Ha a gyomorba egyszerre két olyan tápanyag kerül, amelynek emésztéséhez más-más összetételű és kémhatású emésztőnedv szükséges, akkor egyik sem fog teljes mértékben megemésztődni.
A gyomortartalom félig emésztetlenül érkezik a vékonybélbe, ahol erjedésnek és rothadásnak indul. Az eredmény pedig az, hogy az ebből felszabaduló méreganyagok felhalmozódnak a bélrendszerben és jelentősen megterhelik a belső szerveket is (máj, hasnyálmirigy, vese, stb).
Ennek következtében pedig idővel krónikus betegségek alakulnak majd ki.
Optimális társítás esetén az emésztés teljes lesz, így nem terhelődik meg az emésztőrendszer. Semleges társítással a gyomor megbirkózik, de tartós fogyasztásnál problémákat okozhat.
Noha sokunk étrendjében szerepel a sült krumpli-rántott hús kombó illetve csirkepaprikás csigatészta házasítás,ez borzasztó egészségtelen és megterhelő a gyomor számára. Ezeknél az eseteknél gyakran előfordulhat puffadás, hasmenés vagy székrekedés.

MI NEM ajánlott?
A gyomor nem tud két koncentrált ételféleséget megemészteni, egy időben (koncentráltnak számít minden, ami nem nyers zöldség vagy gyümölcs). Főleg a különböző fehérjeforrásokat, ezért egy étkezésen belül ne keverjük a húst, tojást, sajtféléket és hüvelyeseket.
Ne vegyítsük az állati fehérjéket a keményítőben gazdag élelmiszerekkel (tészta, péktermék, krumpli, rizs, kenyér, hüvelyesek).
Az állati eredetű fehérjék bontásához másmilyen enzim szükséges, mint a keményítőhöz. Itt tehát elfelejtendő a krumpli sült hússal, tészta húsos mártással, a kolbászos kifli és társai.
Soha ne vegyítsük a gyümölcsöt és édességet az ételekkel. Gyümölcsöt csak éhgyomorra fogyasszunk, vagy fél órával evés előtt vagy 2 órával azután. A cukor, méz, fruktóz vagy dextróz gátolja a gyomornedv kiválasztását, így ha étkezés közben vagy közvetlenül utána fogyasztjuk, puffadást és teltségérzetet okoznak.
Ne fogyasszunk vizet étkezések alatt és közvetlenül utána sem. Ugyanis ez lemossa, felhígítja a gyomornedvet és lassítja az emésztést. Vizet evés előtt 20-30 perccel igyunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ne társítsuk a savas gyümölcsöket(narancs, alma, erdei gyümölcs, stb.) az édesekkel (banán, körte).

Mi ajánlott?
Az állati fehérjéket keményítőben szegény zöldségekkel fogyasszuk (főleg a zöldeket, a magas víztartalmúakat: petrezselyem, spenót, paradicsom, uborka, paprika, brokkoli, káposzta).
A zsíros ételeket szintén ilyen zöldségekkel kombináljuk.
A keményítőben gazdag élelmiszerek kiválóan párosíthatók hüvelyesekkel.
Tejet és gyümölcsöket csak éhgyomorra fogyasszunk./A kúra alatt persze nem lehet !!!/
Miden, ami édes(ség), azt üres gyomorra fogyasszuk. Próbáljunk felhagyni az ebéd utáni desszerttel. Ha evés után mégis kívánjuk az édességet, akkor azt jelenti, nem az anyagcserénkhez szükséges tápanyagokat visszük be a szervezetünkben.

TERMÉSZ
ETESEN A KÚRA ALATT CSAK A MEGENGEDETT ÉLELMISZEREKET PÁROSÍTSUK!!

20 400 5552 Hívj 

Molnár Eszter fényképe.!!

Utoljára frissítve: 2017 September 05.
Amennyiben segítségre van szükséged, hívj: +36 20 400-5552.
Ha nem tudom felvenni, visszahívlak!

Copyright © 2014 AlgaLife - Minden jog fenntartva!

Pegaton Studio: honlapkészítés, webáruház készítés, webdesign, optimalizálás
<b>Notice</b>: Undefined variable: text_home in <b>/home/algamann/domains/algalife.hu/vqmod/vqcache/vq2-catalog_view_theme_insignia_template_common_footer.tpl</b> on line <b>111</b>