Egészség webáruház

MSM-C Italpor

szerző:  - kategória: Egészség, Betegségmegelőzés (prevenció) - dátum: 2017 November 07. -

Forrás Molnár Eszter

 

MSM-C vitamin italpor
Cukorbetegnek,IR-eseknek kifejezetten ajánlott!!!
Regenor kúra mellé elengedhetetlen!!!!!!!!!!!!!!!!
MSM, a természetes kén ereje-Természetes fájdalomcsillapítás-MSM NÉLKÜL NINCS MÉREGTELENÍTÉS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A kén szerepe az emberi testben NÉLKÜLÖZHETETLEN!!!!!!!
Megtartja a sejtek falának a rugalmasságát és azokat áteresztővé teszi. Ennek köszönhetően a méreganyagok ki,- és tápanyagok beáramlása megfelelően biztosított.
Biztosítja a szervezetnek a szükséges alapanyagot új sejtek létrehozásához, sejtek javításához és így gondoskodik a sérült szövetek vagy szervek regenerálódásához elengedhetetlen sejtújulásról.
Közvetetten részt vesz az energiatermelő folyamatokban, mint az inzulin egy alkotóeleme, ami előfeltétele a normális szénhidrát anyagcsere folyamatoknak.
Biztosítja a kötőszövetek egészségét, és a kollagén előállítódását.
Mi az az MSM?
Az MSM Methyl-Sulfonyl-Methane-t jelent, hivatalosan DMSO2. Ez egy természetes, természetben előforduló vegyület, egy szerves kén vegyület, amely minden élő organizmusban megtalálható. Valójában az egyik legfontosabb alkotórészünk, a víz és a nátrium után. Képzeljük el, hogy egy kb. 72 kg-os ember testéből 1.8 kg a kén, ebből is látszik, hogy ez nem egy elhanyagolható alkotóelemünk. Dr. Jacob, az MSM egyik első kutatójának szavaival élve, a szerves kén legalább olyan fontos a szervezetünknek, mint a C-vitamin.

Az MSM az óceánból származik és az eső segítségével éri el az emberi táplálékláncot (esővíz » növények). Lássuk, hogyan!

A kén ciklus az óceánban indul útnak, ahol a planktonok kén vegyületeket bocsátanak ki magukból, melyek az óceán vizében átalakulnak egy illó vegyületté, DMS-sé (dimetil-szulfiddá).
Ez gázként a felső légkörbe emelkedik és az ózon illetve magas energiájú ultraviola sugárzás jelenlétében egy ún. fotokémiai oxidáció megy végbe és a DMS átalakul az unokatestvéreivé DMSO-vá és MSM-mé, amelyek mindketten vízben oldékonyak. Az MSM és DMSO visszatérnek a Föld talajára a csapadékkal, amiből a növények gyorsan magukhoz veszik őket.
A növények a gyökereikben tárolják és koncentrálják őket, meglepően nagy mennyiségben. Az MSM és a kén, amit tartalmaz, belevegyül a növény teljes szerkezetébe és ásvánnyá alakul a növény metabolizációja által.
Ez ugye azt jelenti, hogy mi emberek, elsősorban növényekből juthatunk elegendő szerves kénhez.
Milyen táplálékokban található meg az MSM?

friss zöldségek: főleg brokkoli, káposzta, hagyma, fokhagyma (a jellegzetesen kellemetlen szagú zöldségek az elsődleges kén-források)
esővíz (második leggazdagabb MSM forrás)
fűszál (nem véletlenül eszik ezt a kutyák és macskák)
búzafű
tenger gyümölcsei
tengeri moszatok, hínár, algák
anyatej (leggazdagabb MSM forrás)
húsokban és tejtermékekben: igen kevés megtalálható a halakban, húsokban, szárnyasokban, tojásban és a tejben (2-6 ppm, azaz részecske a millióban)

A baj csak ott kezdődik, hogy amint feldolgozunk egy alapélelmiszert, azt megfőzzük, sütjük vagy tartósítjuk… a kén tartalma lenullázódik.
Miért nincs elegendő MSM a mai ember étrendjében?
Mert megsemmisül levegőztetés, feldolgozás, sütés-főzés és homogenizálás által.
Az élelmiszereink tartósítása, feldolgozása, főzése vagy sütése elpusztítja a bennük található szerves ként. Márpedig ha egy átlag magyar ember étrendjét megnézzük, a magához vett élelmiszer 95%-át valamilyen formában fel fogja dolgozni, így a szerves kén tartalom szinte nem-létező lesz.
Az emiatt kialakult kén hiány pedig különböző kóros állapotokhoz vezethet.
Az MSM hiány enzim-kimerülést, szöveti,- és szervi elégtelenségeket, fizikai és pszichés stresszt, fáradtságot okoz… betegségek kialakulásához vezethet és korai öregedéshez.

A súlyos kén hiánynak klasszikus tünetei vannak:

lassú sebgyógyulás
erős hegesedés
töredező haj és körmök
gasztro-intesztinális (gyomor és bélrendszeri) problémák
alacsony fájdalomküszöb
memória veszteség / zavarok
allergiák
ízületi gyulladások
pattanások vagy más krónikus bőrbetegségek
depresszió
immunrendszer elégtelenség

Az MSM és az emberi szervezet
Az MSM együtt dolgozik a vitaminokkal és aminosavakkal, napi 24 órában, minden nap. Mivel testünk folyamatosan hoz létre új sejteket, szükség van a folyamatos kén ellátásra, sőt egyre több kénre volna szükségünk, ahogy öregszünk.

Testünk folyamatos önjavításban van, de ha nem adjuk meg neki a szükséges hozzávalókat, csupán gyenge, diszfunkcionális sejteket fog tudni létrehozni.
Valahogy úgy kell ezt elképzelnünk, mint az építkezésnél a beton előállítása: Egy ember hozza a vizet, egy másik hozza a homokot és egy harmadik hozza a cementet. Tegyük fel, hogy a cementet hozó harmadik emberke elfáradt, pihen egyet, így nélküle kezdjük el a keverést. A végtermékünk így egy vályog keverék lesz és nem beton. Lehet belőle építkezni, de a végeredmény közel sem ugyanaz lesz…

Ugyanígy van ez odabent is, amikor a sejteknek szükségük van az újulásra (programozott sejthalál ->új sejtek létrejötte) és mi nem adjuk meg neki mindazt, amire szüksége van új, erős, egészséges sejtek létrehozásához, bizony az így létrejött sejtjeink elveszítik a rugalmasságukat és elkezdődik az idegen fehérjék és szabad gyökök felépülése a sejtjeinkben és testfolyadékainkban.

A kén minden egyes élő organizmusban jelen van, az élet feltétele. Megtalálható növényekben, állatokban és az emberben, ugyan kevesen tudják,- a 4. legfontosabb ásványi anyag!
Így a szerves kén egy nélkülözhetetlen összetevő az emberi szervezetben. Szinte minden egyes sejtünkben jelen van, legnagyobb koncentrációban kifejezetten a bőrünkben, hajunkban, körmeinkben, csontjainkban, izomzatunkban és az ízületeinkben van. Jelen van és kimutatható a vérünkben is (átlag felnőtt férfi – 0.2 ppm).
Szerkezetileg, illetve funkcionálisan létfontosságú 150 más vegyületünk szempontjából. Ilyenek a hormonok, enzimek, antitestek és az antioxidánsok. Létfontosságú összetevője továbbá olyan más vegyületünknek és folyamatunknak, mint pl. a kollagén, immunglobulin vagy enzim szintézisek.

Miért kell pótolni az MSM-t?
Abban az esetben, ha nem nyers illetve fehérje-dús táplálkozást folytatunk (nyers hal, hús és zöldségek), nagy esélyünk van rá, hogy a szerves ként pótolnunk kell kívülről!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az emberek többsége nem kíván vagy nem képes élelmiszereket nyersen magához venni, főleg nem nap, mint nap, ezért arra jutottak a kutatók, hogy a modern életmódunknak köszönhetően kialakult súlyos kén hiányt muszáj ellensúlyozni azáltal, hogy magunkhoz vesszük étrend kiegészítő formájában
Az ételeink feldolgozása, főzése, hosszú távú tárolása teljes mértékben képes lecsökkenteni a szerves kén tartalmukat. Azaz sokszor hiába táplálkozunk egészségesen, az ételeink már nem tartalmaznak ként. Innentől kezdve számításba kell venni a szervezet szerves kén hiányát, illetve a hiányzó szerves kén természetes úton való pótlását. (Lehet, csupán ez áll ekcémánk mögött?)
Az MSM konkrét felhasználhatóságai

1. méregtelenítés
MSM pótlással gondoskodni tudunk a testünk méreganyagainak könnyebb és hatékonyabb kivezetéséről, az étel allergiáink enyhítéséről, gyulladásunk csökkentésről vagy fájdalmaink megszűntetéséről.
MSM jelenlétében a sejtek fala áteresztőbbé válik, vagyis testünk sejtjei könnyebben áthatolhatókká válnak, aminek a hatására a méreganyagok könnyebben távoznak a sejtekből, illetve a tápanyagok könnyebben bejutnak a sejtekbe.
Ennek köszönhetően a sejtjeink jobban megtelnek az életet jelentő oxigénnel (mivel javul a sejtfal-légzés is) és más fontos tápanyagokkal, melyek könnyedén áramlanak be a sejtekbe, míg a méreganyagok könnyebben kimozdíthatóak és ezek mellett javul a vérkeringés.

Az MSM képes összekapcsolódni a méreganyagokkal, és így azok az MSM-hez kapcsolódva kénytelenek elhagyni szervezetünket a vizeletünkkel
Az MSM a következő vegyületek mérgező hatását csökkenti:

Ásványok: az MSM többek között segíti az Alumínium és a Higany kiürülését az emberi szervezetből.
Szerves savak: az MSM segít csökkenteni a Tejsav felhalmozódását testedzés után.
A szervezetünket méregtelenítéséhez a következő feltételek szükségesek:

-napi min. 2 liter tisztított víz fogyasztása
-szükség esetén méregtelenítő étrend kiegészítő használata (humátok, gyógygombák, alga, búzafű, stb….Mindig kérje ki szakember tanácsát!)
-áteresztő sejtek, amit az MSM biztosít. Ahhoz, hogy a víz és az alga bejusson a sejtekbe és a sejten belüli méreganyaggal együtt ki is tudjon onnan jönni, áteresztő sejtfal szükséges.

Áteresztő sejtfallal képesek vagyunk valóban méregteleníteni, illetve több oxigénhez jutnak a sejtjeink. Mert ne feledjük: ha nem kellőképpen áteresztő a sejtfalunk, kevesebb oxigén és tápanyag jut be. Ugyanakkor, a már bent lévő méreganyag nem képes kijutni, hiába iszunk és fogyasztunk jobbnál jobb méregtelenítő készítményeket.
Mivel az MSM segít testünknek az energia előállításában, így a tisztítókúra alatt esetleg fellépő fáradtság ellensúlyozására is kiváló.

További érvek az MSM alkalmazásához a tisztítókúra során:
Az MSM segít fenntartani a megfelelő pH-egyensúlyt. Segít fenntartani a teljes test sav-lúg egyensúlyát, szabályozza a vérünk és a szöveteink pH értékét, így megakadályozza a Candida létezését és életben maradását a beleken kívül.
Továbbá részt vesz a sejtek regenerációjában és az új sejtek létrehozásában.

2. Egészséges vércukorszabályozás, inzulinrezisztencia és az MSM
Diabétesz (I.R.): még a cukorbetegeknek is jelenthet segítséget az MSM. Az MSM úgy tud hozzájárulni az egészséges vércukor szabályozáshoz, hogy gondoskodik az inzulin és a glükóz könnyű sejtbejutásáról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Amennyiben a hasnyálmirigy sérült vagy gyulladt, az MSM részt vesz a helyreállításában.
Amikor valaki súlyosan kén-hiányos, a sejtjeinek a fala nem lesz kellően rugalmas és áteresztő, ennek hatására a véráram által szállított inzulin és a glükóz nem képes bejutni a sejtekbe megfelelő mennyiségben.
A végeredmény magas vércukor és magas vér inzulin szint lesz a vérben, miközben a sejtek „éhesen” maradtak és a szervezetnek nincs tápláléka, energiaforrása. A hasnyálmirigy igyekszik kompenzálni és túltermelésbe kezd, mert a sejtekben még mindig nincs cukor…
Mert csak az számít, hogy mi van vagy mi nincs a sejtjeinken BELÜL!
Tanulmányok és kísérletek azt mutatják, hogy amikor MSM-et kap a páciens, a sejtfalak áteresztővé válnak és végre bejut az inzulin és vele a glükóz. Ennek köszönhetően a hasnyálmirigy helyzete is normalizálódik (mellesleg a hasnyálmirigy inzulintermeléséhez kénre van szükség), mert nem kell túltermelnie tovább.
A rend helyreáll, a hasnyálmirigy normál ütemben termel (és tud termelni erőfeszítés nélkül, mert van rendelkezésre álló kén), a megtermelt üzemanyag bejut a sejtekbe, a szervezetnek van energiaforrása és a páciens szénhidrát-anyagcseréje normalizálódik.

Az MSM a következő anyagok funkcióját erősíti
Aminosavak: az MSM elérhetővé teszi kén tartalmát a metioninnak és a ciszteinnek (a cisztein és a metionin a két kéntartalmú aminosav, melyeknek fontos szerepük van a fehérjék felépítésében. Az utóbbi mindig a lánckezdő aminosav)
Szénhidrátok: az MSM elérhetővé teszi kén tartalmát a Kondroitin- Szulfátnak (a porc egyik alkotórésze, jó vízmegkötő anyag).
Hormonok: az MSM segíti az Inzulin előállítását. Az inzulintermeléshez kénre van szükség, amely a szénhidrát anyagcseréért felelős. Illetve, az MSM csökkenti a sejtek inzulin rezisztenciáját, mivel könnyebben áthatolhatóvá teszi a célsejtek membránját.
Immunrendszer: az MSM elérhetővé teszi kén tartalmát az IgG komponensnek (immunoglobulin G). Az IgG antitestet az immunrendszer termeli, ez az immunoglobulin véd minket a mikroorganizmusoktól életünk első heteiben. Antibakteriális és antivirális hatású.
Ásványi anyagok: az MSM egy nagyon magas biológiailag elérhető Kén- forrás az emberi szervezetnek, ami azért fontos, mert az emberi szervezet sok létfontosságú folyamatot csak kén jelenlétében tud elvégezni.
Fehérjék: az MSM elősegíti a Kollagén előállítását, illetve elérhetővé teszi a kén tartalmának egy részét a Keratin (keratin-szulfát) előállításához.

A következő vegyület segíti az MSM tevékenységét szervezetünkben.
Vitaminok: napi min.kb. 2.000 mg C-vitamin még jobban elősegíti az MSM hatékonyságát, mivel a C-vitamin segít a külsőleg bevitt (exogén) MSM endogén kénné való átalakításában.

 

Molnár Eszter fényképe.

Utoljára frissítve: 2017 November 07.
Amennyiben segítségre van szükséged, hívj: +36 20 400-5552.
Ha nem tudom felvenni, visszahívlak!

Copyright © 2014 AlgaLife - Minden jog fenntartva!

Pegaton Studio: honlapkészítés, webáruház készítés, webdesign, optimalizálás
<b>Notice</b>: Undefined variable: text_home in <b>/home/algamann/domains/algalife.hu/vqmod/vqcache/vq2-catalog_view_theme_insignia_template_common_footer.tpl</b> on line <b>111</b>