Egészség webáruház

Mit üzen a tested ?

szerző:  - kategória: Egészség - dátum: 2017 September 14. -

Forrás Molnár Eszter

 

 

Autoimmun betegségek kialakulása, fejlődése, gyógyítása
A ma használatos bő termésű gabonák olyan fehérjéket (lektineket) tartalmaznak, melyek a vékonybélben felszívódási problémákat okoznak, pontosabban rést ütnek a felszívódási felületen és így olyan fehérjék is felszívódnak, amelyek egyébként nem kellene hogy bekerüljenek a szervezet belső táplálási láncába. 
Az immunrendszer érzékeli a nemkívánatos betolakodókat és harcba száll ellenük. Azonban a fehérjék megsemmisítésével párhuzamosan a harcot több síkon folytatja. Saját, a betolakodóhoz hasonló fehérjéket is megtámad.
Az immunrendszer meg lett tévesztve a külső fehérjék által. Az immunrendszer addig folytatja a harcot, ameddig az idegen fehérjék bekerülnek a felszívódási láncba, ameddig tart a külső provokáció. 
Magyarán, csak úgy lehet leállítani a az önmegsemmisítő folyamatot, ha nem kerül be a szervezetbe a provokáló idegen fehérje. 
Ezt pedig CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a táplálkozás radikális változásával érhető el.
NINCS MÁS MÓDSZER. A provokáló fehérjékből nem kevesebbet kell enni, HANEM TELJESEN KERÜLNI KELL ŐKET.
Sokáig (évekig, évtizedekig) bírja a szervezet, bár az autoimmun folyamat a háttérben alig észrevehető módon zajlik. Hogy kinek mi lesz az autoimmun folyamat gyakorlati megnyilvánulása, azaz milyen diagnózist kap a páciens, az már az egyedi életétől és genetikájától függ.

Azonban már évekkel korábban ott a lelki tényező. A lélek nem érzi jól magát az életben. Valami nem stimmel. Lehet materiálisan minden jó és az elvárásoknak megfelelő, de a lélek nem hogy nem boldog, hanem annyira boldogtalan, hogy öngyilkos akar lenni. 
Ezt már csak fizikai síkon belobbantja például a fent nevezett táplálkozás, mely szintén lelki okok miatt alakul olyanná, amilyen. Minden mindennel összefügg.

Az autoimmun betegség belobbantása mindig a stressztől függ. Aki a versenyszférában szétdolgozza magát, lót-fut, aggódik, fél, retteg, lelkileg kifárad, annál azonnal jelez a rendszer. 
Napjaink legdivatosabb autoimmun betegsége a sokízületi gyulladás (rheumatoid arthritis). Ilyenkor egy-két éven át is tud fájni a váll, térd, boka ízület, azonban ki ér rá foglalkozni vele. Aztán amikor igazán belobban a betegség, akkor már mozdulni sem tud az illető.
Aki stresszmentes életet tud élni, annál lehet, hogy csak 40-50 éves korára jelentkezik a betegség, egy teljesen lágy formában, egy még elviselhető fájdalommal.
Jó hír, hogy az autoimmun betegségből meg lehet gyógyulni. Rossz hír, hogy a páciensen múlik a siker. Aki semmit nem tesz magáért, az nem fog meggyógyulni. Akut fázisban igenis kellhetnek a gyógyszerek, hiszen egyáltalán a túlélés a kérdés.

Azonban:
– azonnal át kell térni a legszigorúbb egészséges, vegyszermenetes (demeter) minőségű étrendre
– meg kell érteni a betegség okát (lásd Egészség, mint beteg állapot c. könyv), célját és értelmét a saját karma függvényében,
– aki elfogadja annál spirituális technikák alkalmazása,
– illetve szükséges egy kiegyensúlyozott családi háttér, azaz nem árt, ha élettársunk egy “sámán”, aki mindig adagolja a pozitív jövőképet, gondolatokat, érzéseket.
AZ A KÖRNYEZET AMI BETEGGÉ TESZ, AZ NEM GYÓGYÍT MEG, HANEM TOVÁBB MÉLYÍTI A BETEGSÉGET (lásd Ébredés c. könyv). Ezért lehet hogy el kell válni, lehet, hogy el kell költözni, lehet hogy munkahelyet kel váltani, lehet mindezt együtt, és közben új barátokat kell találni. Ez utóbbiakat mindig tálcán hozza a sors, csak észre kell venni és el kell fogadni.
Akut fázis után szükséges a regeneráció, az izmok és ízületek újbóli felépítése, könnyen felszívódó fehérje és kollagén fogyasztása, bizonyos mozgások újra tanulása, gyógytorna és nem megterhelő, de rendszeres mozgás.
A fenti folyamat a súlyosságától függően 1-2-3 évet jelent, az akut fázis után már élhető az élet, bár még vannak korlátok. Azt szoktam mondani, amit nem tudunk megtenni, azt biztos nem is kell, ezért adta a Létezés ezt a korlátozást. A teljes gyógyulásról akkor beszélhetünk, ha már eltűnik az időjárás függőség, az állapot rosszabbodása a ködös, esős, nyirkos időkben.

Az északi népeknél fokozottan jelentkezik a reuma, ezért például a skandináv népek előszeretettel mennek délre gyógykezelésekre rendszeres jelleggel, illetve szívesen nyaralnak a napsütötte helyeken. Ugyanakkor például az olaszok akik szinte csak főtt tésztát esznek, nem szenvednek annyira az ízületi betegségekben, ennek oka a sok olívaolaj és olajbogyó fogyasztása, illetve a relatív stresszmentes élet. Amikor az olaszok hangoskodnak, akkor kibeszélik magukból a belső feszültségeket, illetve ők messze lazábban kezelik az életet, mint például a németek.
A krónikus betegségeknél mindig ott van a háttérben a krónikus kimerültség, fáradtság, kiégettség. Ezek évek alatt alakultak ki, évek alatt múlnak el, de amíg vannak, addig blokkolják az autoimmun betegségek gyógyulását. Sokfajta módszer létezik a krónikus fáradtság kezelésére, de ez lassú folyamat.
A modern orvoslás gyakran megragad egy dagadt térnél, melyet tönkre tett a reuma, és ha javulás is mutatkozik, képesek erőltetni a műtétet, ahelyett, hogy észrevennék, hogy sokszor a gerinc problémái miatt nehéz a járás és már nem a reuma miatt. A gerinc alsó szegmenseinek a betegségei okozhatnak nehéz és bizonytalan járást, fájdalmakat, a térd duzzanatát és ezeket térdműtéttel nem lehet gyógyítani.
Gerincnél legtöbbször ott van a háttérben a fent említett krónikus kimerültség is. Ezen a területen hatékony a hagyományos kínai orvoslás, az antropozófia és a jól alkalmazott spirituális technika. A műtétek csak tüneti kezelések, azonban ezek adott szinten gyakran lehet, hogy már nélkülözhetetlenek.

Autoimmun betegségből meggyógyulni 2-3 év alatt lehet a leggyorsabban, de csak szerető környezetben, maximális kiszolgálással, a művészet megélésével (lélekgyógyító), tápláló vegyszermentes táplálkozással, az Én, a tudat fejlődése által, megélve az ébredést, a megvilágosodást, radikális életszemlélet váltással.

Egyéb autoimmun betegségek
Az autoimmun folyamatok érinthetik az ízületeken túl a vázrendszert, légutakat, pajzsmirigyet, bőrt, vesét, májat, szívet, vért, ivarszerveket, stb.

Bármelyik esetben, a gyógyulás érdekében első perctől ajánlott az alkatnak megfelelő étkezés elkezdése, a betegség okainak feltárása, majd azok tudatos megoldása, nyilván a lehetőségek függvényében. Fontos megérteni, hogy az ilyen folyamatoknak a táplálkozáson túl, mindig van lelki háttere, illetve A BETEGSÉGNEK MINDIG VAN ÉRTELME ÉS CÉLJA, csak fel kell fedezni azt.
A civilizációs betegségekre felállíthatóak matematikai képletek, a könnyebb megértés végett. Ez nem misztikus bizonygatás, hanem egyszerű megfigyelés akár az, hogy az alma leesik a fáról.

Autoimmun + anyai szereptől való félelem = endometriosis,
Autoimmun + megfelelési kényszer = rheumatoid arthritis (a megfelelési kényszer irányulhat a munkahely, a család, vagy saját domináns anyja irányába).

Ami tabunak számít a fogyasztói társadalomban
Az ipari forradalom megteremtette azokat a műszaki és gondolkodási feltételeket amelyek az élelmiszer előállítást ipari méretűre tudta emelni. A két megélt világháború után pedig már senki nem akart éhezni.
Az emberiség ellátása érdekében létrehozták az ősgabonákból a bőtermő magas sikértartalmú gabonákat. Műtrágyával és növényvédő szerekkel lehet garantálni a biztos termést. Ehhez jön még az olcsón és nagy mennyiségben termeszthető génmódosított szójabab, kukorica, stb. Tény, hogy 1.900-ban 1,5-1,6 milliárd ember élt a Földön, ma kb. 7 milliárd és 30 év múlva nagyon könnyedén elérhetjük a 9 milliárdot. 
Ennyi embert ellátni élelmiszerrel nagy kihívás. Az egyetlen gond, hogy a millió éves táplálkozási szokásaink 50-100 év alatt teljesen megváltoztak, míg szervezetünk, genetikánk képtelen ehhez alkalmazkodni.
Amit hivatalosan nem mond ki a fogyasztói társadalom: az élelmiszer amit eszünk és táplálkozási szokásaink miatt betegszünk meg leginkább, ha materiális szinten nézzük az életet. 
A lelki környezet amiben élünk (rabszolgasors, stressz, túlnépesedés, túlszabályozottság, egymás életének megnehezítése) szintén beteggé tesz minket. Az általunk megmérgezett környezet visszahat ránk.
Egy teljesen új alapokon nyugvó társadalmi rendszer szükséges ahhoz, hogy megváltozzon az emberek értékrendje, a saját egészségükhöz való viszonya, a másik emberhez való viszonya, és a technikai fejlődést nem ártana az emberiség egészséges ellátásának a szolgálatába állítani. Ha mégsem így lesz, akkor táplálkozási, mozgási szokásaink, értékrendjeink majd megvalósítják a Földön élő emberi létszám korlátozását, azaz lassan elnéptelenedünk.

Az utóbbi években gyors változásnak indult civilizációnk, mely megmutatta, miben járunk tévutakon. Másfelől már hozza is az élet azokat a kényszerítő körülményeket, melyek miatt változnunk kell. 
Vagy megtesszük önszántunkból, vagy az élet beledöngöli az egész civilizációt a Föld porába. Ha nem megy szép szóval, majd megy erőszakkal. Mert csak a változással élhet túl a társadalom.

 

Molnár Eszter fényképe.

Utoljára frissítve: 2017 September 14.
Amennyiben segítségre van szükséged, hívj: +36 20 400-5552.
Ha nem tudom felvenni, visszahívlak!

Copyright © 2014 AlgaLife - Minden jog fenntartva!

Pegaton Studio: honlapkészítés, webáruház készítés, webdesign, optimalizálás
<b>Notice</b>: Undefined variable: text_home in <b>/home/algamann/domains/algalife.hu/vqmod/vqcache/vq2-catalog_view_theme_insignia_template_common_footer.tpl</b> on line <b>111</b>