Egészség webáruház

Himalája só ami lúgosít

szerző:  - kategória: Betegségmegelőzés (prevenció) - dátum: 2017 October 30. -

Forrás Molnár Eszter

 

HIMALÁjA SÓ,AZ ÉRINTETLEN CSODA,AMI LÚGOSÍT!
A Himaláya só 84 -féle ásványi anyagot,nyomelemet tartalmaz,pontos lenyomata az őstengereknek!
Az egészséges só – avagy milyen élettani hatásai vannak a himaláya sónak?

A só az élet egyik legalapvetőbb eleme, amelyből tested is felépül. Só nélkül nem is létezhetnénk: a Föld éltető eleme, mely megtalálható a vérben, a tengerben és a szárazföldön egyaránt. A sóban található ásványi anyagok minden életforma számára nélkülözhetetlenek.

Ma már nagyon sokféle só közül választhatsz, a boltok polcain megtalálhatod az egyszerű asztali sótól kezdve a jódozatlan sóig annak számos változatát. A nagyszerű hír pedig az, hogy létezik egészséges só is.

AZ ASZTALI SÓ negatív hatásai
Az asztali sónak csak negatív hatása van a szervezetre. A finomított só, amit asztali sónak vagy étkezési sónak hívnak, egy kilúgozott, minden ásványi anyagától megfosztott “melléktermék”. A nátriumon és klorid ionon kívül semmilyen más ásványi anyagot nem tartalmaz. (ezt tükrözi tulajdonképpen a képlete is: NaCl)
A reklámok, a média arról próbálnak meggyőzni minket, hogy a só még előnyösebb lesz, ha bizonyos halogénekkel (például jóddal, flouriddal) dúsítják. Azonban a jód és a fluorid csak veszélyessé teszi a nátrium-kloridot.

Az emberi szervezetnek természetesen szüksége van jódra és flouridra is a megfelelő működéshez, ám nem mindegy, milyen formában jut a szervezetbe. A sóhoz hozzáadott vegyületek mindegyike mesterséges, ami sajnos ezáltal több kárt okoz, mint amennyit használ. Szervezetünk a mesterséges jódot és a fluorid vegyületeket nem képes lebontani és felhasználni, vagyis nem tudnak hasznosulni. Ezek az anyagok ugyanis gyorsítják a nitrát termelését a gyomorban, mely a legagresszívabb rákkeltő anyagok közé tartozik.
Ráadásul az asztali sók sok esetben még tartósítószereket is tartalmaznak, többek között calcium-karbonátot, magnesium-karbonátot vagy aluminium-hidroxidot, melyek megakadályozzák, hogy a só kifejthesse pozitív hatásait. Az alumínium egy könnyű fém, ami felhalmozódik az agyban, melynek súlyos következményei (például Alzheimer–kór) lehetnek. Az alumínium aláássa az idegi útvonalakat, így gátolva a gondolkodási folyamatokat.
A tiszta, szennyeződésmentes só azonban éppen ellenkezőleg hat, vagyis fejleszti az agyi funkciókat.
A természetben a sóban csak a természetben előforduló kalcium, Kálium és Magnézium található meg. Sóra pedig szüksége van a szervezetünknek, hiszen nélküle nem tudna tökéletesen működni. Ugyanígy szükség van a kalcium, Kálium és Magnézium természetes arányára is, hogy testünk felszívhassa és optimálisan hasznosíthassa ezeket az anyagokat.
A himalája só egy egészséges alternatíva, melynek egyik igen nagy előnye, hogy lúgos hatással bír. A rengeteg savasító étel fogyasztása mellett sokszor nehéz megfelelő mennyiségű lúgosító ételt (zöldségeket főleg) fogyasztani, ennek tükrében nem mindegy, hogy például a főzéshez milyen sót használsz. Az eredeti himalája só pozitív hatásait pedig számos kutatás alátámasztja.
A himalája só egyfajta feldolgozatlan só, ami rengeteg nyomelemet tartalmaz, melyekre a szervezetnek szüksége van a megfelelő biokémiai működéshez. A só gyakran pirosas vagy rózsaszínű, egyes kristályok pedig áttetszőek vagy fehérek. A himalája sót–az asztali sóhoz hasonlóan-gyakran használják főzéshez, de különböző fürdőkbe is beleteszik, hogy abban feloldódva fejtse ki a gyógyhatását.
A “Himalaya só” többmillió éves napfényt és energiát tárol magában. Az őstengerek kiszáradásakor keletkezett, több, mint 220 millió évvel ezelőtt. 
A Himalaya hegység rendkívüli nyomásviszonyai következtében a sót alkotó ásványi anyagok egyenleges, kristályos struktúrákba rendeződtek, melynek bioenergetikailag igen kedvező a hatása. A hegység kiemelkedésével a sóréteg a földfelszín közelébe került, így napjainkban körülbelül 400-600 méter mélységben található, a mai káros környezeti hatásoktól védetten, abszolút természetes formában.
Bányászata kézzel történik, így mentes minden ipari beavatkozástól. Még a bányászat után után is kézzel törik kisebb darabokra, megtisztítják, és a napon szárítják.
Egészséges táplálkozás és megfelelő lúgosító étrend esetén az ember igyekszik a megfelelő ásványi eredetű nyomelemeket pótolni. Ebben a himalája só nagy segítséget nyújt, mivel az egyetlen lúgosító só és csaknem az összes szükséges anyagot magában foglalja, ami az élethez szükséges: 84 féle ásványi anyagot tartalmaz!
A Himalája só felhasználása:
-főzésnél ízesítésre, mint ahogyan a hagyományos sót (a sót csak utólag, főzés után add hozzá, így megőrződik eredeti íze és kristályszerkezete sem károsodik)

-külsőleg sófürdő, lábfürdő készítésére alkalmas, illetve sózokni, sóing is készülhet belőle, (ezek a külső bázikus testápolás fontos elemei lehetnek)

-oldat formájában orrüreg tisztítására is használható, leginkább náthás időszakban

-sószappan formájában a testet dörzsölve kitűnő hidratáló, salaktalanító és narancsbőr elleni hatása van
-meleg sópárnával fül-, derék, váll, hátfájást lehet enyhíteni vele
-hatásos a herpesz ellen is
-nagyon jó az izzadtságszag eltüntetésére a sószappan az alumíniumot tartalmazó káros golyós dezodorok helyett

-sólámpaként remek hangulatot varázsol, s jó a színterápiára, levegő tisztítására, ionizálására is

-sótégla formában is kapható, a lakásba beépítve levegő javítására is használják, valamint a talp alá téve méregtelenítőnek

-létezik még vékonyabb sócsempe is, ezen akár még halat is lehet sütni vagy grillezni.

HIMALÁYA SÓ EGÉSZSÉGÜGYI HATÁSAI
-szabályozza a vérnyomást, stabilizálja a szabálytalan szívverést
-normalizálja a vércukorszintet
-kiszűri a felesleges savat a test sejtjeiből, különös tekintettel az agysejtekre
-a test sejtjeit energiával tölti fel, továbbá növeli az idegsejtek vezetőképességét, ezáltal meggyorsítja az információáramlást
-biztosítja a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat és nyomelemeket
-javítja a tápanyagok felszívódását a bélrendszeren keresztül
-megtisztítja a nyálkahártyát a különböző lerakódásoktól, baktériumoktól
-kitisztítja az orr melléküregeket
-a szervezet számára antihisztaminként is működik
-szabályozza az alvást, megőrzi a szerotonin és a melatonin mennyiségét
-megszünteti a tartós, száraz köhögést
-megakadályozza a köszvény és az ízületi gyulladás kialakulását
-megelőzi a visszerek kialakulását
-segíti a vesét a méregtelenítésben
-stressz csökkentő hatása van
-segít fenntartani az izomtónust és az izomerőt
-megállítja a felesleges nyáltermelést
-erősíti a csont szerkezetét
-megelőzi az izomgörcsöket
-szabályozza az anyagcserét

Évek óta csak ezt használom!

 

 

Molnár Eszter fényképe.

Utoljára frissítve: 2017 October 30.
Amennyiben segítségre van szükséged, hívj: +36 20 400-5552.
Ha nem tudom felvenni, visszahívlak!

Copyright © 2014 AlgaLife - Minden jog fenntartva!

Pegaton Studio: honlapkészítés, webáruház készítés, webdesign, optimalizálás
<b>Notice</b>: Undefined variable: text_home in <b>/home/algamann/domains/algalife.hu/vqmod/vqcache/vq2-catalog_view_theme_insignia_template_common_footer.tpl</b> on line <b>111</b>