Egészség webáruház

Finom köretek

szerző:  - kategória: Betegségmegelőzés (prevenció) - dátum: 2017 November 06. -

Forrás Molnár Eszter

 

REG-ENOROS KÖRETEK 

ÁRPAGYÖNGY avagy GERSLI-Glutént tartalmaz 
Tartalmaz káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, mindezeket nagy mennyiségben, ezek pedig szükségesek a normális szív- és agyműködéshez. De bőven tartalmaz fehérjét, A, B 1, B 2 , B 5, B 6, E-vitaminokat. 
Az árpa nagyon könnyen emészthető táplálék, ugyanakkor tápláló. Rendszeresen fogyasztva megszabadulhatunk, vagy megelőzhetjük a székrekedést, ezáltal a bélproblémákat is. Ezért magas rosttartalma felelős. 
Az árpa továbbá csökkenti a koleszterinszintet, elősegíti a sejtépítést, méregtelenít, és erősíti a csontrendszert. 
Gyulladáscsökkentő hatása is említésre méltó, mind légzőszervi, mind bélrendszeri gyulladások kezelésére alkalmas. De panaszmentesek is fogyaszthatják nyugtató hatása, esetleg vizelethajtó hatása miatt. Foszfortartalma pedig serkenti az agyműködésünket. 
Az árpagyöngy felhasználása: 
A magokat felhasználás előtt, háromszoros vízmennyiségbe áztassuk be, legalább 6-8 órára, egy éjszakára. Ugyanabban a vízben főzzük egyenletesen kis tűzön 25-30 percig. 
Az előfőzött árpagyöngyöt nem kell áztatni. 
Főzés után nyers vagy párolt zöldségekkel fogyaszthatjuk, de levesek, köretek, saláták, rösztik, raguk alkotóeleme is lehet. 

QUINOA-Gluténmentes 


Amellett, hogy nagyon jóízű, rendkívül tápláló, számos betegség megelőzésében és gyógyításában vállal szerepet. Rendszertanilag nem gabona, hanem egy Chenopodium növénycsalád gyümölcse, gluténmentes, nagyon könnyen emészthető, magas a fehérje tartalma, tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat. Ezen kívül gazdag káliumban, mangánban, kalciumban, magnéziumban, vasban, rézben és foszforban, valamint nagyobb mennyiségű B-, C- és E-vitamint tartalmaz. 
Gyomorpanaszokra tökéletes! 
Leggyakrabban gluténmentes diétáknál, életmódváltásnál és gyomorpanaszok esetén alkalmazzák sikerrel, valamint a migrénes fejfájás esetén a pácienseknél tapasztalható enyhülés, ha áttérnek quinoában gazdag étrendre. 
A migrén mellett még javasolják cukorbetegeknek, szív- és érrendszeri problémákkal küzdőknek, valamit csontritkulás esetén is jó kiegészítő táplálék. A quinoa íze diós, kifejezetten kellemes, ezért is könnyen válhat a rizs és más, már megszokott gabonafélék alternatívájává. 

BULGUR-Glutént tartalmaz 


Tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik . 
Mivel a bulgurt előzetesen párolják, ezért a magyarok által ismert búzadarától eltérően jóformán alig kell főzni, akár elég csak vízzel leforrázni. Sok benne a rost, egy csésze bulgur a napi szükséglet 25%-át fedezi. Gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs vagy a kuszkusz. Glikémiás indexe 46, B-vitamin és vas is van benne jócskán, ezért nagyon sok dietetikus javasolja a fogyasztását. 

KUSZKUSZ-Glutént tartalmaz 


A berber eredetű kuszkusz durumbúza-darából készül, eredetileg kézzel állították elő, a meggőzölt darát kézzel sodorgatták icipicike gombócokká, aztán hempergették meg lisztben, és szétterítve szárították meg, hogy pergős maradjon. 
Nálunk leginkább előgőzölt változata kapható, ez sokkal gyorsabban elkészül, mint az "eredeti". Nagy előnye, hogy minden másnál gyorsabban megvan, tuti megoldás arra az esetre, ha tíz perc alatt kell valami köret, Jó Kalcium, Magnézium, Kálium forrás. 

KÖLES-Gluténmentes 
A világon az egyetlen olyan étel,ami sütés,főzés után is lúgosító hatású marad!!!!! 
Sürgősen fel kell hívnunk az emberiség figyelmét erre az értékes tápanyagra, mert ez a Föld ásványanyagokban leggazdagabb gabonája! 
A köles az egyik legősibb termesztésű gabonaféle,közel 10 000 éves múltra tekint vissza. A gabonafélék közül a köles élettani hatásai kivételesek. Nagyon magas a rosttartalma és könnyen emészthető, ezért tisztító, salaktalanító hatású. 
A magas rosttartalma elősegíti a normál bélműködést, annak megfelelő ritmusát, segíti a teltségérzet kialakulását, így fogyókúrázóknak is gyakran javasolják. 
Fogyasztása tisztító hatása miatt böjtöléskor is ajánlott. Nem okoz gázképződést, könnyen emészthető. Gazdag vitaminokban és olyan ásványi anyagokban, mint a fogakat védő fluor, valamint a haj, a bőr, a körmök, a szem és az érfal egészségét védő szilícium. 
A gabonafélék közül a köles kifejezetten lúgosító hatású. A kötőszövetek állapotára is jótékonyan hat, rugalmassá, fényessé teszi a bőrt, kedvezően hat a haj, a körmök, fogak és a szem állapotára. Az egyetlen gabona, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz. Emellett értékes telítetlen zsírsavakban is gazdag. 
A kölesliszt egy gluténmentes termék, mely mentes a ragacsos fehérjétől, ami gluteninből és gliadinból áll. 
A keleti gyógymódok szerint a köles melegítő hatással rendelkezik, így a használata legfőképpen az őszi illetve téli szakaszban játszik szerepet. Mérete igen kicsi, az egyik leg Yangabb helyet a gabonák közül a köles foglalja el. Gyógyító szerepe a gyomor, lép illetve hasnyálmirigy betegségeknél játszik szerepet. 
Igen sok kovasavat tartalmaz, továbbá fluort, ként, foszfort, vasat, magnéziumot, káliumot, cinket és még sok más ásványi anyagot is. Különösen gazdag a B-vitaminok csoportjában, mint B1, B2, B6, B17, pantotén savban és nikotinsavamidban. 
A köles a maga 100 g-ra vonatkoztatott 550 mg kovasavával 6,8 mg vassal, 0-6 mg fluorral, 3 mg nátriummal, 170 mg magnéziummal e fontos ásványi anyagok bőséges tárháza. 
Figyelemre méltó, hogy ebben a növényben az ásványi anyagok, a nyomelemek és növényi hatóanyagok igen finom, csaknem homeopátiás formában vannak jelen, melyek pozitívan hatnak a csontok és porcok egészségének visszaállításában!! 
Sejtjeink és egész szerveztünk egyedülálló módon csak az ilyen finom formában lévő ásványi anyagokat tudja maradéktalanul felvenni. 
A köles egyszerre képes salakanyagként kiválasztani a pangó ásványi anyagokat a szervezetből és az ásványi anyag veszteséget kiegyenlíteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Orosz tudósok fedezték fel, hogy kovasav nélkül egyetlen élő anyag, egyetlen szervezet sem tudna létezni. 
A növényeknél a kovasav elsősorban építő és támasztó funkciót lát el. Az emberi és állati szervezetben is nélkülözhetetlen. Mésszel együtt elsősorban támasztó funkciót tölt be, a kovasav biztosítja a rugalmasságot, a mész pedig a szilárdságot. A kovasav adja meg a kötőszövetek – csontváz, kötőhártya – szilárdságát is. 
A kötőszövet a szervezet legősibb szövete. A magas kovasav eredménye a friss sima bőr és az erőteljes fénylő haj. A kovasav a fluorral együtt hatva gondoskodnak az egészséges fogakról és szilárd körmökről. 
Sok ember szenved különböző tartási hibáktól. A köles sokat segíthet a tüdő különböző betegségeiben, mint hörgőgyulladás, asztma, mert ellenállóvá teszi a szöveteket és síkossá a nyálkahártyát. Növeli a szövetek rugalmasságát és ellenálló erejét. 
Az életkor előrehaladtával folyamatosan csökken a szövetek kovasav tartalma. 
Ez a bőr ráncosodásában, a kötőszövetek gyengeségében, visszerességben, aranyérben, porckorong sérülésekben, tartási problémákban, vérellátási zavarokban, szédülésben, fáradtságban, ekcémában, fogsérülésekben, ízületi sérülésekben, ízületi gyulladásokban, a körmök törékenységében, az értelem és az idegrendszer gyengülésében és allergiás jelenségekben nyilvánulhat meg. 
A kovasav különösen a B-vitamin tartalma miatt messzemenő hatást gyakorol az idegrendszerre is. A köles táplálkozási eredetű hiányállapotban képes javulást hozni. 
Csonttöréseknél rendszeresen kellene kölest fogyasztani! 
A gyulladásos állapot – pl. a hólyaggyulladás – köles étrend mellett rendszerint gyorsabban gyógyul!!!!!!!!!!!!!!!! 
Sajnos az emberek manapság rendkívül kevés kovasav tartalmú ételt esznek, vagy az élelem eleve ásványi anyagokban szegény területről származik, ezért a szokásos étrend nem fedezi a szükségletet. 
A köles értékes ásványi anyagaival teljes értékű gyógyító nyers koszt lehet minden csontrendszeri betegségben, különösen a kis- és nagyizületek artrózisainál és a gerincoszlopnál. 

A köles hasznos tulajdonságai 


A kölesben valójában szinte minden megvan, amire szervezetednek szüksége van: szénhidrátok (72%), fehérjék (10%), zsírok (3%), ásványi anyagok (2,5%) és B­-vitaminok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Az ásványi anyagok közül káliumból tartalmaz a legtöbbet, ami a szívizom ritmusát és működését szabályozza, megtalálható benne a sejtek regenerálódásához szükséges magnézium és vas, valamint a szellemi munkához szükséges foszfor, amely védelmet nyújt a depresszió és a fáradtság ellen is. A köles lúgos hatású gabonaféle, és a legkevésbé allergizáló. 
A szervezetnek könnyű megemészteni, ezért érzékeny gyomrod ellenére is nyugodtan fogyaszthatod. 
Általános erősítő hatású és segít kijuttatni szervezetedből a méreganyagokat, gyógyszer maradványokat, különösen az antibiotikumokét. 
Jó hatású a cukorbetegek és a májbetegek számára. 
Akik szeretnének gyorsan lefogyni és közben nem éhezni, a köleskása nagyszerű lehetőség, mivel alacsony a szénhidráttartalma. Egyrészt fogyasztásával nem gyarapítod tovább a túlsúlyod, másrészt gátolja a zsírlerakódást, és még ki is juttatja azt szervezetedből, fokozva ezáltal a zsírégetést. 
Szép lesz a bőröd, hajad, körmöd, ha rendszeresen fogyasztasz kölest. 

KUKORICADARA-gluténmentes 


A kukoricaliszt gazda B-vitamin forrás, számos telített zsírsavat, E-vitamint, foszfort, magnéziumot, cinket, káliumot és rostot tartalmaz. Bár a főzés során sok tápanyag elvész belőle, még így is, több, mint 60%-át megőrzi azoknak. 

A kukoricának összehúzó, vizelethajtó, gyulladáscsökkentő és tonizáló hatása van. Mivel többféle B-vitamint tartalmaz, hatékonyan csökkenti a stresszt, jótékony hatással van az idegrendszer és az izmok működésére is. A- és E-vitamin tartalma miatt véd a skelorizis multiplex ellen, csökkenti az érelmeszesedés és a szívroham kockázatát. Segíti a sejtek megújulását, sőt kálium tartalma miatt segíti a szív egészségét is. 
Ha kenyér helyett puliszkát fogyasztunk, csökkenthetjük a savtúltengést, és a gyomorfekély tüneteit. Mérsékelt fogyasztása által a zsírlebontás is beindulhat, hiszen olyan molekulákat tartalmaz, melyek ösztönzik a folyamatot. A kukorica liszt magas A-vitamin tartalma miatt kiváló antioxidáns, és az anyagcserét is serkenti. 

Cukorbetegeknek is ajánlott fogyasztani, mivel szabályozza a vércukorszintet.Beindítja a szervezet méregtelenítését, erősíti az immunrendszert, véd a tüdő-és vastagbélrák ellen, serkenti az agy működésének az egészségét. 
Kukoricadarából rendkívül változatos és egészséges ételsor készíthető. 
A puliszka kenyérrel szemben négyszer kevesebb kalóriát tartalmaz, így kiváló kenyérhelyettesítő.

REG-ENOROS KÖRETEK

ÁRPAGYÖNGY avagy GERSLI-Glutént tartalmaz
Tartalmaz káliumot, kalciu
Utoljára frissítve: 2017 November 06.
Amennyiben segítségre van szükséged, hívj: +36 20 400-5552.
Ha nem tudom felvenni, visszahívlak!

Copyright © 2014 AlgaLife - Minden jog fenntartva!

Pegaton Studio: honlapkészítés, webáruház készítés, webdesign, optimalizálás
<b>Notice</b>: Undefined variable: text_home in <b>/home/algamann/domains/algalife.hu/vqmod/vqcache/vq2-catalog_view_theme_insignia_template_common_footer.tpl</b> on line <b>111</b>