Egészség webáruház

Sült Polenta

szerző:  - kategória: Egészség - dátum: 2017 January 11. -

SÜLT POLENTA.. a sült krumpli alternatívája! :P
A puliszkát kukoricadarából,zsírral,sóval,vízzel közepes szilárdságúra főzzük.Fűszerezhetjük kevés chilivel,petrezselyemmel..tetszés szerint.
Kiborítjuk egy deszkára és szétterítjük kb 1 cm vastagságúra, majd dermedés után feldaraboljuk a kívánt formára. Ezt azután bő forró zsírban aranybarnára sütjük.

Íme egy kis ismétlés a PULISZKA áldásos hatásairól:

A kukoricaliszt gazda B-vitamin forrás, számos telített zsírsavat, E-vitamint, foszfort, magnéziumot, cinket, káliumot és rostot tartalmaz. Bár a főzés során sok tápanyag elvész belőle, még így is, több, mint 60%-át megőrzi azoknak.

A kukoricának összehúzó, vizelethajtó, gyulladáscsökkentő és tonizáló hatása van. Mivel többféle B-vitamint tartalmaz, hatékonyan csökkenti a stresszt, jótékony hatással van az idegrendszer és az izmok működésére is. A- és E-vitamin tartalma miatt véd a skelorizis multiplex ellen, csökkenti az érelmeszesedés és a szívroham kockázatát. Segíti a sejtek megújulását, sőt kálium tartalma miatt segíti a szív egészségét is.
Ha kenyér helyett puliszkát fogyasztunk, csökkenthetjük a savtúltengést, és a gyomorfekély tüneteit. Mérsékelt fogyasztása által a zsírlebontás is beindulhat, hiszen olyan molekulákat tartalmaz, melyek ösztönzik a folyamatot. A kukorica liszt magas A-vitamin tartalma miatt kiváló antioxidáns, és az anyagcserét is serkenti.

Cukorbetegeknek is ajánlott fogyasztani, mivel szabályozza a vércukorszintet.Beindítja a szervezet méregtelenítését, erősíti az immunrendszert, véd a tüdő-és vastagbélrák ellen, serkenti az agy működésének az egészségét.

Puliszka édesen,sósan :)

Kukoricadarából rendkívül változatos és egészséges ételsor készíthető.
A puliszka kenyérrel szemben négyszer kevesebb kalóriát tartalmaz, így kiváló kenyérhelyettesítő, nem hizlal!!
A darát sós lobogó vízbe szórjuk,és folyamatos keverés mellett a kívánt állagúra főzzük.
Zöldséges változatában szinte bármit hozzákeverhetünk.Pl.spenótot,sárgarépát,petrezselymet,brokkolit.
Ha sűrűbbre főzzük,és utána rácsos teflonon grillezzük,kenyér helyettesítésére alkalmas.Ropogós lesz a külseje,bármilyen krémet/gomba,padlizsán,kolbász,köles/ rákenhetünk.Falatka méretűre vághatjuk,és tetszés szerint hússal,kolbásszal,sonkával,tojással,zöldségekkel boríthatjuk.
Ha lágyabb állagúra készítjük,olyan lesz,mint a krumplipüré.
Hús mellé,szafttal meglocsolva Isteni finom! :P
Gombóc formára gyúrva is tálalhatjuk.
Rakott ételként,szendvicset is készíthetünk belőle,két vékony szeletet összeborítva,megtöltve pl.hússal,szalonnával,zöldséggel.
Ha édeset szeretnénk,akkor édesítővel,pici sóval főzzük,majd fahéjat szórhatunk rá.

Molnár Eszter fényképe.
Molnár Eszter fényképe.
Utoljára frissítve: 2017 January 11.
Amennyiben segítségre van szükséged, hívj: +36 20 400-5552.
Ha nem tudom felvenni, visszahívlak!

Copyright © 2014 AlgaLife - Minden jog fenntartva!

Pegaton Studio: honlapkészítés, webáruház készítés, webdesign, optimalizálás
<b>Notice</b>: Undefined variable: text_home in <b>/home/algamann/domains/algalife.hu/vqmod/vqcache/vq2-catalog_view_theme_insignia_template_common_footer.tpl</b> on line <b>111</b>