Házi májas :P
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
10 dkg füstölt szalonna
2 közepes fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
3 tojás
1 mk őrölt majoránna
só
bors
A csirkemájat átnézzük, megtisztítjuk, leöblítjük.
A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük a zsírját, a hagymát és a fokhagymát felszeletelve rádobjuk a szalonna zsírjára, és megpirítjuk, majd a tisztított májat is hozzáadjuk, és együtt pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és teszünk hozzá egy kevés majoránnát, valamint egy csipet köményt.
A sárgarépát megtisztítva vékonyan felkarikázzuk, hozzáadjuk a májhoz, és vele együtt fedő alatt pár percig pároljuk.
Közben a tojásokat megfőzzük, és megpucoljuk.
A májat turbó aprítóval összemixeljük a tojásokkal együtt. Megkóstoljuk, és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Pástétomos edénybe szedjük és lehűtjük. Hűtőben egy hétig is eláll.
Forrás : Molnár Eszter